TotalBalance methode

De hele mens is belangrijk

Geest, ziel en lichaam in balans

in privé- en in werksituatie

TotalBalance methode

Als coach maak ik gebruik van de TotalBalance methode waarbij de Bijbelse principes onderdeel vormen van de coachsessies. 

Deze methode gaat ervan uit dat de gehele mens belangrijk is: de geest, ziel en het lichaam moeten in balans zijn in privé- en werksituaties. 

De methode is een mix van therapie en coaching. 

Coachen is persoonlijk en maatwerk, want iedereen is uniek. Dit betekent dat de manier van coaching afhankelijk is van jouw hulpvraag en behoeften. De TotalBalance methodiek bestaat uit drie fasen. Hierom wordt overlegd welke fase(n) bij jouw hulpvraag passen:

Aandacht voor jouw verleden

Op basis van creatieve therapie en gesprekken gaan we kijken hoe je de persoon bent geworden die je nu bent. Misschien zijn er gebeurtenissen die je een plek moet geven, omdat ze vandaag de dag nog invloed op je hebben. Maar ook gaan we kijken wat je kunt leren van je verleden, zodat je in de toekomst betere keuzes kunt maken. Ben je de pure ‘jij’ op de levensweg kwijtgeraakt, dan kan ik je helpen hoe jij jezelf terug kunt vinden. In deze fase ga je vrede met je verleden creëren, zodat je ruimte krijgt voor toekomstperspectief. 

Aandacht voor het heden

Omdat er ruimte in jezelf komt door fase 1 te doorlopen ben je klaar voor fase 2. Hier ga jij jezelf ontdekken en beter leren kennen. Door verschillende persoonlijkheidsanalyses krijg je een overzicht van je talenten en karaktereigenschappen, maar ook wat jou motiveert om in de God gegeven talenten en persoonlijkheid te functioneren. Je zult je bewust worden wat energie kost of wat energie geeft, wat je leuk vindt en wat je niet leuk vindt, maar ook waar je goed in bent en waarin niet. Na deze fase zul je meer van binnenuit bewuste keuzes gaan maken. De persoonlijke analyse is een voorbereiding op fase 3.

Jouw toekomstperspectief

Je weet na fase 2 hoe je in elkaar zit en in welke omstandigheden jij in je kracht functioneert. In de laatste fase is het de bedoeling dat nagedacht wordt over jouw ideale leven en de stappen die je hiervoor gaat zetten.  Dit doen we aan de hand van vijf thema’s, namelijk: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben. Door deze onderwerpen te bespreken creëren we meetbare doelen waarmee jij aan de slag kunt, zodat je tot je bestemming gaat komen.

Wanneer je kiest voor de TotalBalance methode, ga je zelf aan de slag met de meegekregen opdrachten rond jouw vraagstuk. Deze opdrachten zijn verhelderende input voor de volgende sessie. Het coachingtraject wordt afgesloten met een evaluatie.

Wil jij niet langer op de oude manier doorgaan en verlang jij om te investeren in jezelf?

Dan vraag ik je om contact met mij op te nemen door onderstaand formulier in te vullen.

Kom in contact

Email

info@selacoaching.nl

Social

Locatie

Almelo