Het nieuwe jaar is ingeluid en we hebben elkaar alle goeds gewenst. Misschien is het eenvoudigweg een volgende jaar voor je en niet persé een nieuw jaar. Niets is goed of fout.

Eerlijk voor jezelf zijn, geeft simpelweg veel ruimte vanbinnen. 

Dat het rommelt in ons kikkerland is vast niet aan je voorbijgegaan. Nooit gedacht dat aan onze basisbehoeften getornd kon worden. Misschien wil je vooruit kijken maar is het – happy new year – gevoel langzaam naar de achtergrond gegaan. 

Ik hoop dat je 2023 met moed ( angst voelen maar toch het goede doen) ingaat. En dat jij je kunt richten op wat jij kunt veranderen en waar jij invloed op hebt. 

Je hoeft het echt niet alleen te doen. Jeremia 29:11 Helpt me om niet overspoeld te raken door omstandigheden waar ik geen macht over heb.

‘lk weet welke plannen Ik voor u heb,’ zegt de HERE. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal Ik luisteren. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht.’

Dit betekend niet dat jij je zorg over bepaalde zaken moet wegdrukken. Maar kom er eerlijk vooruit. Praat alsjeblieft erover en pot die gedachten niet op. Kies ervoor elkaar te begrijpen.

Heb je een goede vriend of vriendin die je vertrouwd. Deel dan je hart. Stem samen af op de  gedachten die God voor jou heeft. Op deze manier wordt het een liefdevol 2023 voor jou.