Mijn roepnaam is Sela. Mijn moeder noemde me zo. Mensen hebben het van haar overgenomen denk ik. Hoe dan ook, ik heb ontdekt wat die naam betekend. Het betekend: Tot rust komen, sta eens even stil en denk er over na.

Ik herkende mij erin maar was eerlijk gezegd niet blij met de betekenis, want ik voelde me vaker niet dan wel begrepen. Dat deed me geen goed. Zeker niet toen ik keihard werd af geserveerd juist om die eigenschappen. Ik werd niet aanvaard met hoe ik in de kern ben.

Ik zie en beleef het leven anders, veel dieper. Alsof ik op een hele andere frequentie zit. Het is iets wat ik niet bewust doe maar wat in mijn natuur zit. Het gebeurd allemaal in het onbewust deel van het brein. Ik zie gedrag, houding en gelaatsuitdrukkingen. Een gemoedstoestand die bij iemand verandert, voel ik onmiddellijk. Omdat ik veel prikkels binnenkrijg, is het geen wonder dat ik meer te verwerken heb dan een gemiddeld iemand. Toen ik dat eenmaal begreep laste ik pauze momenten in tussen de afspraken en dat werkte perfect.

Ik ging anders naar mezelf kijken

Er was een moment dat ik inzag, dat ik met een specifiek karakter gemaakt ben. Tegenwoordig noemen ze het hsp ( high sensitive person). Toen was die naam nog geen bekend begrip in Nederland. Indertijd leerde ik mezelf hoe ik ermee om kon gaan. Veel later begon ik er boeken over te lezen en hsp te bestuderen.

Ik heb hierdoor de hsp eigenschappen als kracht leren inzetten en kon aanvaarden dat dit bij mijn persoonlijkheid hoorde. Ik leerde met mijn God gegeven natuur samen te werken, dat maakte mij leven een heel stuk eenvoudiger en leuker! 

Zit jij met jouw belevingswereld en gedachten op een heel andere frequentie dan de meeste van je leeftijdgenoten? Als jij jouw diepe gedachten en belevingswereld steeds maar voor jezelf houdt, omdat anderen je niet begrijpen, dat is toch geen leven!

Je bent veel te leuk en dat moet je delen met mensen die je snappen!

Zoek een omgeving waar jij op de zelfde frequentie zit met anderen. Zodat jouw originele persoonlijkheid tevoorschijn kan komen. Een plek waar jouw leven wordt beantwoord, zodat je werkelijk zult bloeien en leven. 

Je kunt plaatsen, waar jouw persoonlijkheid niet uit de verf komt, natuurlijk niet vermijden. Zo’n omgeving zal je wel veel energie gaan kosten. Daarom is het goed om daarnaast een omgeving te hebben waar je energie van krijgt en  waar je herkenning vindt!